Vtičniki za kontaktni obrazec

WordPress je množično uporabljena aplikacija za postavljanje spletnih strani. Tako zelo priljubljena je zaradi sila enostavnega vmesnika za administracijo, ki omogoča nezahtevno urejanje vsebine, pa tudi zaradi dejstva, da je takšno spletno stran moč postaviti brez programerskega znanja.

Dodatno vrednost tovrstnim stranem dajejo nešteti vtičniki, ki so v resnici orodja, s katerimi stran obogatimo in jo naredimo bolj uporabno. Zelo pomemben del vsake spletne strani je kontaktni obrazec. Ker je vtičnikov zanje ogromno, bi izpostavili tri najbolj poznane in funkcionalne.

1. WPForms Lite

Eno izmed največkrat slišanih vprašanj, ko izbiramo nekaj novega, je zagotovo tisto o ceni. WPForms Lite je izjemen vtičnik, ki je na srečo brezplačen in nudi zares veliko. Že v svoji osnovni, brezplačni različici vsebuje nekaj vnaprej izdelanih predlog obrazcev, ki jih lahko uporabimo kot osnovo za kateri koli obrazec, ki ga želimo oblikovati.

Če tako želimo, se lahko odločimo tudi za izdelavo obrazca povsem od začetka brez predloge. Vse te so sicer izjemno preproste za oblikovanje, saj delujejo po principu »povleci in spusti« ter ne zahtevajo nobenega znanja programiranja ali urejanja besedila. Do urejanja obrazca se dostopa skozi WP nadzorno ploščo, kjer se nahaja tudi celoten seznam vseh oblikovanih obrazcev.

Uporabimo jih lahko za ustvarjanje lepih kontaktnih obrazcev, izdelamo obrazce za različne naročnine, plačilo in druge vrste obrazcev za spletno stran ali trgovino v le nekaj minutah brez kakršnegakoli programerskega znanja. WPForms Lite je sam po sebi varen, saj WordPress shrani vse podatke našega spletnega mesta, vključno s podatki iz WPForms, v zbirko podatkovnih baz. Sam vtičnik je enako varen kot naša spletna stran, zato je ključnega pomena, da na ta del nikakor ne pozabimo.

2. Formidable Forms

Nekateri uporabniki WordPressa prisegajo, da je Formidable Forms najboljši vtičnik za obrazce WordPress, saj pomaga narediti več v zelo kratkem času. Formidable Forms je vtičnik za ustvarjanje obrazcev WordPress s polnimi funkcijami, ki nam omogoča izdelavo enostranskih ali večstranskih kontaktnih obrazcev z možnostjo dodajanja pogojne logike, kar lahko pride še kako prav, omogoča pa tudi nalaganje datotek.

Tako kot je to primer pri večini vtičnikov, tudi omenjeni ponuja v svoji brezplačni različici kar precej. Z njegovo pomočjo lahko izdelamo kontaktni obrazec, anketo, kviz, registracijski obrazec, plačilni obrazec ali obrazec za potencialne stranke. V resnici je omejitev zgolj v naši glavi, zato bodo tisti s kreativnimi idejami hitro našli še kakšno dodatno možnost uporabe.

Bistveno danes je, da so vsa spletna mesta prilagojena mobilnim napravam in tudi večina razvijalcev vtičnikov se tega seveda zaveda. Formidable Forms je popolnoma prilagodljiv vsem velikostim zaslona in različnim napravam, kar pomeni, da bodo lahko uporabniki in obiskovalci vašega spletnega mesta zlahka izpolnili obrazec ne glede na to, s katero napravo bodo stran obiskali.

3. Ninja Forms

Še eden izmed bolj zanimivih vtičnikov s področja kontaktnih obrazcev se imenuje Ninja Forms. Gre za vtičnik, ki je nadvse prijazen uporabniku in ne zahteva prav nobenega posebnega znanja, zato je primeren tudi za popolne začetnike.

Ne bi pa se omejili zgolj na začetnike, saj lahko zadeva tako hitro dobi pridih pretirane enostavnosti in malo možnosti uporabe. Resnica je seveda popolnoma nasprotna. Ninja Forms je primeren tudi za precej zahtevnejše in bolj profesionalne uporabnike.

V svoji brezplačni različici ponuja veliko, o priljubljenosti pa priča tudi dejstvo, da si jo je do tega trenutka naložilo že več kot 900.000 WordPress uporabnikov. Vtičnik nudi »povleci in spusti« oblikovanje ter sila enostavne postavitve vrstic in stolpcev. Na voljo so večstranski obrazci, pogojne oblike in še veliko več. Svojim uporabnikom lahko omogočimo nalaganje, pošiljamo ali izvozimo priloge, kot so PDF, Microsoft Excel ali celo Google Preglednice.

Že veste, kateri izmed naštetih vtičnikov bi bil najboljša rešitev za vašo spletno stran?